Известување за ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на граѓаните на Општина Струмица, за купување на велосипед или велосипед со заштитна опрема (кацига, ракавици, штитници, велосипедско светло), за 2024 година

Известување за ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на граѓаните на Општина Струмица, за купување на велосипед или велосипед со заштитна опрема (кацига, ракавици, штитници, велосипедско светло), за 2024 година

 

Почитувани граѓани на Општина Струмица ве информираме дека заклучно со 01.07.2024 година (понеделник) до архивата на Општина Струмица пристигнати се 82 барања истите се разгледани од страна на  комисија за спроведување на јавниот повик за субвенционирање на граѓаните на Општина Струмица, за купување на велосипед или велосипед со заштитна опрема (кацига, ракавици, штитници, велосипедско светло), за 2024 година. Од планираниот буџет во програмата за заштита на Животната средина за 2024 година беа планирани 1.250.000 денари до сега се искористени 555.396 денари.

 

 

Со Почит
Градоначалник на
Општина Струмица
Костадин Костадинов