„Комуналец“ и општина Струмица донираа возило за смет на општина Босилово

„Комуналец“ и општина Струмица донираа возило за смет на општина Босилово

ЈПКД „Комуналец“ и општина Струмица денеска  донираа специјално возило за смет на општина Босилово. Одлуката ја донесе Управниот одбор на „Комуналец“ која доби и „зелено светло“ од страна на Советот на општина Струмица.

Градоначалникот Костадин Костадинов вели дека Општините не смеат да се делат на големи и мали, ниту пак на „наши и ваши“ според политичката припадност на луѓето кои ја сочинуваат локалната власт. Потребите на граѓаните немаат партиска обоеност. Токму поради тоа, денешната солидарност на дело треба да биде вистински урнек за сите општини во државата.