Нов хортикултурен лик на булеварот „Ленинова“

Нов хортикултурен лик на булеварот „Ленинова“

Со садење на нови листопадни дрвја, ЈПКД „Комуналец“ го завршува обновувањето на зелениот појас по должината на булеварот „Ленинова“ на местото на зимзелените и другите видови кои предизвикуваа проблем во одвивањето на сообраќајот. Ќе бидат засадени вкупно 100 садници на магнолија и индиски јоргован коишто на овој простор ќе му дадат нов хортикултурен лик и ќе го разубават централното градско подрачје.