Патувачкото кино на МакеДокс беше во Вељуса

Патувачкото кино на МакеДокс беше во Вељуса

Жителите на селото Вељуса синоќа имаа можност да гледаат документарни филмови на Патувачкото кино 2022 на МакеДокс. На проекцијата на филмовите на отворено присуствуваа повеќе луѓе и млади и возрасникои поминаа прекрасна филмска вечер.

Главна цел на Патувачкото кино на МакеДокс e да ја поттикне и развие филмската култура на територијата на цела Македонија преку проекции на креативни документарни филмови во малите градови и села, како и да понуди алтернативна, квалитетна и привлечна филмска содржина која е инаку недостапна во тие средини. Токму поради оваа цел, општина Струмица го поддржа ова Патувачко кино.