Се продолжува рокот за финансиска поддршка на ученици со надмината возраст

Се продолжува рокот за финансиска поддршка на ученици со надмината возраст

Поради неисполнетиот број на предвидени барања по Јавниот повик за добивање финансиска поддршка во износ од 9.000 денари за 20 деца со надмината возраст запишани во општинско основно училиште на територијата на општина Струмица во наставната 2023/2024 година, рокот се продолжува до исполнување на предвидениот број.