Честитка од градоначалникот Коста Јаневски по повод Светскиот ден на книгата и авторското право

Честитка од градоначалникот Коста Јаневски по повод Светскиот ден на книгата и авторското право

Во време на пандемија и затворени граници, книгата е таа што ги отвара видиците кон светот.Во услови на изолација, дружењето со книгата ни ги отргнува мислите од грижите и корисно ни пополнува дел од времето.Книгата била, останува и ќе биде наш верен пријател.

Нека е честит и вековит Светскиот ден на книгата и авторското право.