Завршија средбите со граѓаните од урбаните заедници

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски со неговите соработници, синоќа, во големата сала на домот на АРМ одржа средба со граѓаните од втора, шеста, седма и осма урбана заедница. И на оваа средба граѓаните со своите предлози до Градоначалникот активно се вклучија во креирањето на буџетот за 2018 година. Собирите со граѓаните вечерва ќе продолжат во населените места Дабиле со почеток во 18 часот и во Муртино со почеток во 20 часот.