Градоначалникот Јаневски одржа работна средба со директорите на општинските училишта

Градоначалникот Коста Јаневски, денеска, одржа работна средба со директорите на основните и средните училишта во општина Струмица. На средбата се разговараше за актуелната состојба во училиштата и функционирањето на воспитно-образовниот процес. Градоначалникот Јаневски особено се интересираше за проблемите со кои што се соочуваат училиштата, потенцирајќи ја подготвеноста на Општината за нивно решавање со единствена цел обезбедување квалитетен наставен процес за сите ученици од основните и средните училишта.