СОУ „Никола Карев“ се вклучи во одбележувањето на Европската недела на кодирањето

Средното општинско училиште „Никола Карев“ се вклучи во одбележувањето на Европската недела на кодирањето и е единственото средно училиште во Република Македонија кое учествуваше во еден од десетте настани организирани по тој повод.