ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА СТРУМИЦА НА РАБОТНА ПОСЕТА НА ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ВО БРИСЕЛ

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА СТРУМИЦА НА РАБОТНА ПОСЕТА НА ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ВО БРИСЕЛ

Како дел од меѓународната соработка на општина Струмица, на покана на Европратеникот и известувач за напредокот на Република Северна Македонија во Европската Унија, г-дин Илхан Ќучук, од денес, делегација од општина Струмица предводена од Градоначалникот Костадин Костадинов е во работна посета на Европскиот Парламент во Брисел. Во рамки на посетата, делегацијата составена од Градоначалникот Костадинов, г-дин Александар Оџаков, Секретар на општина Струмица, г-дин Марјан Даскаловски, Претседател на Советот на општина Струмица и г-дин Александар Ненчев, Советник во општина Струмица, ќе реализација серија средби со претставници на Република Бугарија и на Мисијата на Република Северна Македонија при Европскиот Парламент. Преку реализацијата на посети и средби од ваков тип, општина Струмица продолжува да работи во насока на развој на односите со меѓународната заедница и идентификација на потенцијалите за соработка за прашања од заеднички интерес од различни сфери