Денес градоначалникот Костадин Костадинов изврши прием за високите претставници од дипломатскиот кор

Денес градоначалникот Костадин Костадинов изврши прием за високите претставници од дипломатскиот кор

Денес градоначалникот Костадин Костадинов изврши прием за високите претставници од дипломатскиот кор : амбасадорот на Европската Унија Дејвид Гир, заменик амбасадорот Јулиан Васало, амбасадорката на Германија Анке Холштајн, амбасадорот на Словенија Милан Предан, хрватската амбасадорка Нивес Тигањ и заменик амбасадорот на Бугарија Димитар Карастојанов.

На средбата беше разговарано за улогата на младите во општеството и за нивните предизвици и перспективи. Потоа градоначалникот со своите високи гости присуствуваа на одбележувањето на годишнината од постоењето на „Europe house“ во Струмица. На свеченоста се обратија градоначалникот Костадинов и Евроамбасадорот Гир. Во своето обраќање градоначалникот меѓу другото истакна: „Ова европско катче во нашата европски ориентирана Струмица, во изминатата година беше силен поттик за младите струмичани да ги негуваат европските вредности и идеали, силно верувајќи и посакувајќи ја европската иднина на нашата држава“.
Првиот човек на општината со гостите присуствуваа на фото-изложбата на отворено, од едногодишните активности на „Europe House“, како и на културно-уметничкиот перформанс во малиот градски парк, на кој настапија млади и креативни уметници, а на крајот ја посетија и Галеријата на икони во црквата „Свети Петнаесет“.