Избор на спортист на годината за 2023 година

Избор на спортист на годината за 2023 година
Струмица е град на врвни спортисти и расадник на млади таленти.
И оваа година ќе бидат прогласени најдобрите спортисти, спортски екипи и тренери во Општина Струмица за 2023 година во екипен, индивидуален и масовен спорт.
Традиционалната манифестација „Спортист на годината“ за 2023 година
ќе се одржи на 16.02.2024 (петок) со почеток во 20 часот во конгресната сала на хотелот „Сириус“.