„Струмица на улица“ со 300 учесници

„Струмица на улица“ со 300 учесници

Успешно се одржа уште едно издание на најмасовниот спортски настан на улиците во Струмица „Струмица на улица“ под покровителство на градоначалникот Костадин Костадинов и општина Струмица.

Нашиот национален и балкански шампион Дарио Ивановски победи во дисциплината полумаратон и го смени рекордот на патеката со време од 1:08:38, на второ место заврши нашата струмичка гордост Жан Тосев со извонредно време од 1:14:35 и трет Дамјан Малиновски со време од 1:19:45. Во женска конкуренција победи Адријана Поп Арсова која исто така го урна рекордот на патеката со време од 1:21:28, на второ место заврши Фросна Михајловска со време 1:38:19 и на трето место Марија Пеликон 1:39:58. Во овој спортски настан учествуваа 300 тркачи во машка и женска конкуренција од повеќе генерации.