Author: Mile Gjorgiev (Mile Gjorgiev)

Home / Mile Gjorgiev
Честитка од градоначалникот Коста Јаневски по повод празниците Бадник и Божик
Напис

Честитка од градоначалникот Коста Јаневски по повод празниците Бадник и Божик

Почитувани сограѓани од христијанска вероисповед, Постои меѓу народот една порака која вели „Кај и да си, за Бадник и Божик, дома да си“. Во таа порака се наоѓа суштината на значењето и големината на претстојните празнувања кои ја истакнуваат важноста на симбиозата помеѓу Рождеството Христово и домот. Токму затоа, Ви посакувам светлина, топлина, хармонија, благосостојба...

Напис

Одлука за организирање на втора јавна анкета, јавна презентација, решение за комисија, соопштение

Одлука за организирање на втора јавна анкета и јавна презентација на ДУП за дел од блок 20, Општина Струмица – ЛИНК Решение за формирање на Комисија за спроведување на втора јавна анкета и јавна презентација на ДУП за дел од блок 20, Општината Струмица – ЛИНК Соопштение за организирање втора јавна анкета и јавна презентација...

Напис

Решение за свикување на четириесет и втората седница на Советот на општина Струмица

Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам: Решение за свикување четириесет и втората седница на Советот на општина Струмица Ја свикувам четириесет и ...

Ново осветлување во Турското маало
Напис

Ново осветлување во Турското маало

Ново модерно и енергетски ефикасно ЛЕД улично осветлување деновиве се поставува се поставува во Турското маало во Струмица. -На улиците „5-ти ноември“, потег од пресек со ул.„Крушевска Република“ до ул.„Бетовенова“ и улицата „Бетовенова“ до пресек со улица „Спиро Захов“ се поставуваат нови 33 столбови. Овој проект се реализира во рамките на Програмата „Ромактед – Промовирање...

Напис

Одлука за организирање на јавна анкета, јавна презентација, решение за комисија, соопштение

Одлука за организирање јавна анкета и јавна презентација на ЛУПД за објекти со намена А3-Групно домување-Старски дом на КП бр. 3078, 3079, 3082, 3083, 3123, 3092, 3128, 3127, 3093/1, 3093/2, 3097, 3126, 3095 и делови од КП 3897, 3122, 3125, 3124, 3094, 3080 и 3081 КО Куклиш, вгр., Општина Струмица – ЛИНК Решение за формирање...

Доделени наградите од литературниот конкурс по повод Денот на заштитниците на Струмица
Напис

Доделени наградите од литературниот конкурс по повод Денот на заштитниците на Струмица

Општина Струмица денеска го почна одбележувањето на  Денот на заштитниците „Свети петнаесет тивериополски свештеномаченици“. Во библиотеката „Благој Мучето“ беа доделени наградите од конкурсот за литературни творби посветени на градот. Во категоријата на основни училишта единствената награда ја доби Христијан Вртев, ученик во седмо одеделение во ООУ „Видое Подгорец“ од Струмица. Во категоријата на средни училишта...

Напис

Известување до граѓаните и засегнатите страни за проект…

Информирање на граѓаните и засегнатите страни за проект кој предвидува  реконструкција/адаптација на Дневен Центар за стари лица и Центар за помош во домашни услови и  ставање на увид  на документот од јавен интерес – „Листа за проверка (чек-листа) за планот за управување со животната средина и социјалните аспекти (ПУЖССА)” во Општина Струмица, во рамки на...

Напис

Решение за свикување на свечена седница на Советот на општина Струмица

По повод празникот “Св. Петнаесет Тивериополски Свештеномаче-ници“ – заштитници на градот,  свикувам свечена седница на Советот на општина Струмица на ден 11.12.2020 година (петок). Свечената седница на Советот на општина Струмица ќе се одржи во НУЦК „Антон Панов“ (голема сала) во Струмица и ќе започне со работа во 12,00  часот. На седницата ќе се работи...

Напис

Решение за свикување на четириесет и првата седница на Советот на општина Струмица

Совет на општина Струмица, Бр.08-6410/1, 05.11.2020 год. Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам: Решение за свикување четириесет и првата седница на Советот...

Напис

Конкурс за доделување на Годишна награда и животно дело на Општина Струмица “Св. Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици”

Содржината на конкурсот за доделување на Годишна награда и животно дело на општина Струмица може да ја видите на следниов ЛИНК. Формулар за конкурирање може да се подигне во архивата на Општина Струмица или да го превземете на следниов ЛИНК.