Author: Goran Tancev (Goran Tancev)

Home / Goran Tancev
Покана за инфо ден за 2024 година за Граѓански организации Г1 и В2 повици
Post

Покана за инфо ден за 2024 година за Граѓански организации Г1 и В2 повици

Почитувани,   Комисија за спроведување на Јавен повик за  прибирање и реализација на предлог проекти од Здруженија на граѓани и Фондации од Општина Струмица за...

Известување за ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на граѓаните на Општина Струмица, за купување на велосипед или велосипед со заштитна опрема (кацига, ракавици, штитници, велосипедско светло), за 2024 година
Post

Известување за ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на граѓаните на Општина Струмица, за купување на велосипед или велосипед со заштитна опрема (кацига, ракавици, штитници, велосипедско светло), за 2024 година

  Почитувани граѓани на Општина Струмица ве информираме дека заклучно со 01.07.2024 година (понеделник) до архивата на Општина Струмица пристигнати се 82 барања истите се...

ЈАВЕН ПОВИК за прибирање предлог проекти од Здруженија на граѓани и Фондации од Општина Струмица за 2024 година во рамките на општинските стратешки определби и политики кои се однесуваат на приоритетните области: Локален економски развој и Туризам, Заштита на животната средина, заради искористување на планираните финансиски средства во Активноста бр 4 од Програмaта G1 Поддршка на ЛЕР од Буџетот на Општина Струмица за 2024 година
ЈАВЕН ПОВИК за  прибирање предлог проекти од Здруженија на граѓани и Фондации од Општина Струмица кои ги застапуваат интересите на ранливите категории на граѓани за 2024 година во рамките на  општинските стратешки определби и политики кои се однесуваат на Социјалната, детската и здравствената заштита за 2024 година
ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на граѓаните на Општина Струмица за купување велосипеди во 2024 година
Post

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на граѓаните на Општина Струмица за купување велосипеди во 2024 година

Врз основа на член 50 од Законот за локална самоуправа („Службен Весник на Р.М.” бр.05/02), се со цел за остварување на целите и имплементација на...

Општина Струмица ја одбележа 68-годишнината од раѓањето на вториот македонски Претседател Борис Трајковски
Post

Општина Струмица ја одбележа 68-годишнината од раѓањето на вториот македонски Претседател Борис Трајковски

Денес, пред споменикот „Македонија“ во струмичкиот градски парк, во организација на Општина Струмица, се одржа чествување по повод 68-годишнината од раѓањето на вториот македонски Претседател...