Author: Лефка Танева (Лефка Танева)

Home / Лефка Танева
ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на граѓаните на Општина Струмица за купување велосипеди во 2023 година
Напис

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на граѓаните на Општина Струмица за купување велосипеди во 2023 година

Општина Струмица Врз основа на член 50 од Законот за локална самоуправа („Службен Весник на Р.М.” бр.05/02), се со цел за остварување на целите и...

Презентирани клучните проекти од доменот на енергетска ефикасност, одржлив развој и екологијa.
Напис

Презентирани клучните проекти од доменот на енергетска ефикасност, одржлив развој и екологијa.

Во рамки на Дипломатскиот Караван, организиран од Министерството за Надворешни работи на Република Северна Македонија, денес во Струмица беше одржана средба на која, покрај дипломати...

Денес во Општина Струмица започна реализацијата на проектот “Еко паметни општини“ спроведен од “Центарот за климатски промени – Гевгелија“, а финансиран од Американската Амбасада во Република Северна Македонија.
Напис

Денес во Општина Струмица започна реализацијата на проектот “Еко паметни општини“ спроведен од “Центарот за климатски промени – Гевгелија“, а финансиран од Американската Амбасада во Република Северна Македонија.

Од 09:00 часот наутро ЈПКД „Комуналец ја почна акцијата за делење втора канта за смет на струмичките домаќинствата со цел – селекција на отпад од...

ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ КОМЕНТАРИ ПО ИЗРАБОТЕНА НАЦРТ ВЕРЗИЈА НА СТРАТЕГИЈА СО АКЦИСКИ ПЛАН ЗА РАЗВОЈ НА ОБРАЗОВАНИЕТО НА ОПШТИНА СТРУМИЦА ЗА ПЕРИОД ОД 2023-2027 година
Напис

ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ КОМЕНТАРИ ПО ИЗРАБОТЕНА НАЦРТ ВЕРЗИЈА НА СТРАТЕГИЈА СО АКЦИСКИ ПЛАН ЗА РАЗВОЈ НА ОБРАЗОВАНИЕТО НА ОПШТИНА СТРУМИЦА ЗА ПЕРИОД ОД 2023-2027 година

Комисијата за изработка на нацрт верзијата на Стратегијата за развој на образованието на Општина Струмица од 2023 до 2027 година, на транспарентен и консултативен начин,...

ЈАВЕН ПОВИК за изработка План за управување со отпад на територијата на Општина Струмица за периодот (2024-2029)
Напис

ЈАВЕН ПОВИК за изработка План за управување со отпад на територијата на Општина Струмица за периодот (2024-2029)

ОПШТИНА СТРУМИЦА  Врз основа на член 50 од Законот за локална самоуправа („Службен Весник на Р.М.” бр.05/02), се со цел за остварување на целите и...

Посета кај градоначалникот на Нови Сад г‐дин Милан Ѓуриќ.
Напис

Посета кај градоначалникот на Нови Сад г‐дин Милан Ѓуриќ.

На покана на градоначалникот г‐дин Милан Ѓуриќ, со големо задоволство денес градоначалникот Костадин Костадинов беше гостин во градот на мултикултурата и современиот симбол на младоста...