Јаневски:Не смееме да заборавиме колкав е влогот на Гоце Делчев за нашиот слободарски миг и за нашата самобитност

„Нашата пребогата македонска историја чува голем број имиња и презимиња на големи луѓе кои го дале својот несебичен влог за борбата и опстојот на Македонија, но чинам дека името на Гоце Делчев го зазема самиот врв во тој историски именик“, рече градоначалникот Коста Јаневски на денешното одбележување на 146-годишнината од раѓањето на апостолот на македонското револуционерно движење, Гоце Делчев, кое што се одржа пред споменикот на истоимениот плоштад.