Градоначалникот Јаневски во работна посета на Советот на Европа во Стразбур

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, престојуваше во дводневна работна посета на Советот на Европа во Стразбур, Франција. Во работната сесија на Советот, Јаневски учествуваше како член на Управниот одбор на Заедницата на единиците на локалната самоуправа (ЗЕЛС). Во агендата на дводневната работна сесија, покрај другите настани, се одржа и настан посветен на Република Македонија, односно на локалните избори кои што беа одржани во октомври минатата година. Според Конгресот на локалните и регионалните власти при Советот на Европа кој што имаше мисија да ги набљудува овие избори, тие биле добро организирани и во согласност со меѓународните стандарди.