Струмичките матуранти, поздравени од градоначалникот Јаневски, танцуваа по звуците на Штраус

Денес на плоштадот „Гоце Делчев“ , матурантите од струмичките средни училишта зедоа учество на Меѓународниот матурски бал, играјќи квадрил по звуците на Штраусовата опера „Лилјакот“. Во исто време, во своите градови, танцуваа и нивните врсници од Скопје, Струга, Охрид, Гевгелија и Куманово, но и од стотина други градови од централна и југоисточна Европа. Пред почетокот на балот, матурантите ги поздрави градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, кој во својот говор рече: