Струмица е домаќин на филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“

Во големата сала на центарот за култура „Антон Панов“ беше отворен филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“. На овој најголем фестивал во светот посветен на младите, а кој по шести пат се одржува во Македонија, присуствуваа ученици од средните училишта и ученици од 7, 8 и 9 одделение од основните училишта. За отворен го прогласи градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски.