Општина Струмица започна со реализација на концептот „Струмица грижлив град“

Во големата сала на домот на АРМ, денеска, се одржа првиот координативен состанок на кој беше промовирана иницијативата на општина Струмица за реализација на концептот „Струмица грижлив град“. Според Тони Милушев, раководител на Одделението за локален економски развој, се работи за еден сериозен  проект во кој општината има намера во рамките на „Платформата  за унапредувањето на квалитетот на живот на ранливите категории на граѓани во општина Струмица“,