Струмица домаќин на Гимназијада 2008

Општина Струмица ќе биде домаќин на средношколската Олимпијада која ќе се одржи од 08-10 мај 2008 година во Струмица. На истата ќе земат учество преку 650 средношколци од цела Македонија кои ќе се натпреваруваат во повеќе спортови: кошарка, одбојка, ракомет, мал фудбал и атлетика во машка и женска конкуренција…