Со средства од ЕУ ИПА грантот за рурална инфраструктура ќе се адаптираат постоечки објекти во градинки во Муртино и Куклиш

Заради изработка на документ за оценка на проектот Адаптација на постоечки општински објекти во детски градинки” во две рурални населени места во општина Струмица, претставници од тимот на здружението на граѓани „Центар за промоција на одржливи земјоделски практики и рурален развој“ (ЦеПроСАРД), ангажирани од МСИП проектот за подобрување на општинските услуги при Министерството за финансии ја посетија општина Струмица.