Китанов: Го имаме најефтиниот приклучок на гасоводната мрежа на Балканот и да го искористиме тој благодет

Директорот на јавното претпријатие за енергетски дејности „Струмица – гас“, Зоран Китанов, денеска, апелираше до граѓаните да го искористат намалувањето на цената на приклучокот на гасоводниот систем за да ги ползуваат благодетите од гасот како природен, чист и најефтин енергенс.Во понеделникот на седница на Советот добивме нова цена за приклучок.