Одржан општинскиот натпревар „Млади библиотекари“

Денес, во организација на Локалната установа библиотека „Благој  Јанков Мучето“, се оджа 14. Општински натпревар на членови на секциите и клубовите „Млади библиотекари“, при основните училишта од општините Струмица, Василево и Ново Село.

На натпреварот учество зедоа дваесет ученици, а првото место и наградата „Најдобар млад библиотекар“ ја освои Верица Стојанова, ученичка во  деветто одделение при ООУ „Маршал Тито“ од Муртино. Таа ќе ја претставува општина Струмица и струмичкиот регион на Државниот натпревар, кој ќе се одржи во Велес кон крајот на овој месец.