Денеска се асфалтираше во Вељуса

Во рамките на Програмата за изградба и реконструкција на локални патишта и улици за 2016 година на општина Струмица, денеска, се асфалтираше улица во населеното место Вељуса. Според планираните активности, Габрово е следното населено место каде што ќе се асфалтира. Таму веќе се во тек подготвителните активности за овој градежен зафат кој ќе се реализира во наредните денови.