Запoчнаа Отворените забавни фудбалски школи во Струмица

Денеска по 16-ти пат започнаа Отворените забавни фудбалски школи во кои учествуваат над 200 деца од основните училишта „Сандо Масев“, „Видое Подгорец“, „Маршал Тито“ и „Никола Вапцаров“ од Струмица. Целта е децата да се дружат меѓусебе играјќи разни игри поврзани со фудбалот, без разлика на полот, возраста и фудбалското знаење. Овие школи девет години по ред се финансирани од буџетот на општина Струмица, а за отворени, денеска, ги прогласи претседателот на Советот на општина Струмица, Јосиф Христов.