Струмица стана член на меѓународната Асоцијација на градовите – носители на порака на мирот

Од денеска општина Струмица е член на меѓународната Асоцијација на градовите – носители на порака на мирот. Повелбата за полноправно членство му беше врачена на претседателот на Советот на општина Струмица, Јосиф Христов на собранието кое што се одржува во Куманово, а на кое учествуваат претставници од повеќе светски градови. Во Асоцијацијата членуваат градови кои биле препознати по својот придонес за зачувување на мирот, соживотот, почитување на човековите права, слободата и демократијата. Пред потпишувањето на Повелбата, присутните на Собранието ја запознаа општина Струмица преку видео презентацијата која што ја подготви тим од Секторот за локален економски развој.