Струмица е лидер во гасификацијата на Македонија

Директорот на Јавното претпријатие „Струмица гас“ Зоран Китанов, учествуваше на конференцијата на тема „„Енергетска политика – потреби (Гасификација, Правна рамка)”, како дел од европската недела на одржлива енергија, а која во ЕУ Инфо Центарот во Скопје се одржа во организација на Фондацијата Конрад Аденауер (КАС) во соработка со своите партнери Центарот за енергетска ефикасност на Македонија (МАЦЕФ).