Општина Струмица ќе набави ново возилo за дистрибуција на храна во градинките

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, денеска, во својот кабинет оствари средба со амбасадорката на Германија во Република Македонија, Кристине Алтхаузер. Во рамките на средбата беше потпишан и договор за набавка на возило за дистрибуција на храна во пет градинки и една народна кујна во општина Струмица. Договорот го потпишаа градоначалникот Заев, германската амбасадорка  Алтхаузер и директорката на градинката „Детска радост“, Тинка Маркова. Овој проект тежи 14.240 евра, од кои 8.000 евра се донација од германската амбасада, а останатите средства ги обезбедуваат општината и градинката.