Костадинов: Нови војни и повампирување на фашизмот не ни се потребни

Општина Струмица денеска го одбележа 9ти мај меѓународниот ден на победата над фашизмот и Денот на Европа. На пригодната свеченост која што се одржа пред споменикот на паднатите борци во НОАВМ во малиот градски парк, за значењето на празникот зборуваше вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов. Денес Македонија, Европа и светот се исправени простум пред 9ти Мај, денот кој тежи повеќе од сите останати, денот кој е онолку голем, колку што е голема победата над едно незапамтено зло.