Сопствениците на моторни возила да престанат да го узурпираат просторот на пешаците

Ниската сообраќајна култура на возачите веќе подолго време создава сериозни проблеми на пешачките зони во градот. Узурпирани тротоари од моторни возила и ограничен простор за движење на пешаците е секојдневна слика особено во централното градско подрачје. Меѓу лоцираните места со овој проблем е тротоарот на булеварот „Ленинова“, пред Стопанска банка и поранешните простории на УЈП, спроти „Глобал“.