Костадинов го отвори Саемот на книгата на градското корзо

Вршителот на должност градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов, на градското корзо го отвори Саемот на книгата, кој годинава се одржува под мотото „Ајде да читаме“. Овој втор саем на книгата се одржува во организација на Младински совет – Струмица, а во соработка со академија „АБЦ“, локална установа библиотека „Благој Јанков – Мучето“ и „СИМ Компани“ и со поддршка на општина Струмица.