Одбележан патрониот празник на ООУ „Маршал Тито“ во Муртино

Општинското основно училиште „Маршал Тито“ во Муртино, денеска, го одбележа патрониот празник.Во училишниот двор беше изведена богата програма на која присуствуваа и вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов, кој во името на општина Струмица положи свежо цвеќе и се поклони пред ликот на Тито, членови на Советот, претставници на одделението за образование на општина Струмица, родители и други гости. Во рамките на програмата беше реализирана и активност од Проектот „Јакнење на меѓуетничката соработка во општините“ – детска фондација Песталоци.