Костадинов: Денес е ден кога родољубието го ставаме на пиедестал

Со пригодна програма која што се одржа пред споменикот на Гоце Делчев на истоимениот плоштад, општина Струмица го одбележа 8 септември – Денот на независноста на Република Македонија. За значењето на овој голем празник на македонската историја, зборуваше вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов.