Костадинов:Користењето велосипед и пешачењето нека бидат наше секојдневие

о организација на општина Струмица, еколошкото друштво „Планетум“ и велосипедскиот клуб „Актив“ од Струмица, а во рамките на Европската недела на мобилност, која се одржува и одбележува насекаде низ светот, денеска, беше одбележан 22 септември – Светскиот ден без автомобили. На велосипедистите кои се собраа на градскиот плоштад, со својот велосипед, им се придружи и вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов.