Продолжуваат градежните активности во градот

Продолжуваат градежните активности во градот

На неколку улици во градот деновиве беше ставен втор слој асфалт. Се асфалтирани четири краци од улицата „Тимо Тренчев“, дел од улицата „Киро Абрашев“ и крак од улицата „Благој Јанков Мучето“ кај споменикот „Борис Трајковски“ во градскиот парк. Асфалтирана е вкупна површина од околку 3.350 метри квадратни. На локациите каде што се работеше денеска беа градоначалникот Коста Јаневски и претседателот на Советот на општина Струмица, Марјан Даскаловски.