Посета кај градоначалникот на Нови Сад г‐дин Милан Ѓуриќ.

Посета кај градоначалникот на Нови Сад г‐дин Милан Ѓуриќ.

На покана на градоначалникот г‐дин Милан Ѓуриќ, со големо задоволство денес градоначалникот Костадин Костадинов беше гостин во градот на мултикултурата и современиот симбол на младоста – Нови Сад.

Во рамки на официјалната посета, се разговараше на теми од интерес и беше пронајдена нишката која го поврзува овој град на Дунав со нашата Струмица. Иницирано од културната размена и реализацијата на првиот “GetExitEd“ во Струмица, преку моделот за еднаквост и толеранција, па сé до респектот кон природата и практикувањето спортски начин на живот, беше договорено да се започне со процес на интензивна соработка помеѓу Нови Сад и Струмица.

Со оваа иницијатива, веруваме дека нашите општини ќе бидат пример и урнек како, во рамки на процесот “Отворен Балкан“ треба да се работи, соработува и во крајна линија, да се стекнуваат и шират нови познанства.