Се изврши првото прскање против возрасни комарци

Се изврши првото прскање против возрасни комарци

Ноќеска се изврши првото прскање против возрасни комарци по земјен пат на територијата на општина Струмица. Согласно одлуката на Советот за развој на Југоисточниот плански регион, планирани се уште две прскања против возрасни комарци и две прскања за ларвициди, за кои граѓаните ќе бидат дополнително известени.