СООПШТЕНИЕ

СООПШТЕНИЕ

Се известуваат граѓаните од општина Струмица, дека на ден 6 јули (Четврток) 2023 година во периодот околу 19 часот во населените места ќе се изврши прскање против возрасни комарци.

      На 07.07.2023 година (петок), со почеток во 10.00 часот, ќе се изврши ларвицидна дезинсекција и

      На 07.07.2023 година (петок), со почеток во 23.00 часот, во град Струмицаќе се изврши прскање против возрасни комарци.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.