Category: <span>Вести</span>

Home / Вести
Се одржа чествување по повод 152-годишнината од денот на раѓањето на апостолот на македонското револуционерно движење Гоце Делчев.
Post

Се одржа чествување по повод 152-годишнината од денот на раѓањето на апостолот на македонското револуционерно движење Гоце Делчев.

Денес, пред споменикот на Гоце Делчев на истоимениот плоштад во нашиот град, во организација на Општина Струмица, се одржа чествување по повод 152-годишнината од денот...

Општина Струмица се вклучи во проект за активна заштита на животната средина
Post

Општина Струмица се вклучи во проект за активна заштита на животната средина

Општина Струмица денеска уште еднаш ја потврди својата силна заложба за заштита на животната средина. Во име на Општината, заменичката на Градоначалникот Елена Маѓеровска Паликарова,...

Наставниците и учениците од основните училишта ќе се едуцираат за селекција на отпад и зачувување на постоечката опрема за отпад во Општина Струмица
Post

Наставниците и учениците од основните училишта ќе се едуцираат за селекција на отпад и зачувување на постоечката опрема за отпад во Општина Струмица

  Општина Струмица   Врз основа на член 50 од Законот за локална самоуправа („Службен Весник на Р.М.” бр.05/02), се со цел за остварување на...

ЈАВЕН ПОВИК до спортските здруженија и други правни лица во областа на СПОРТОТ од Општина Струмица
Post

ЈАВЕН ПОВИК до спортските здруженија и други правни лица во областа на СПОРТОТ од Општина Струмица

Врз основа на член 50 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на Република Македонија број 5/02“),  член 39 од Статутот на Општина Струмица (“Сл....

Во новата градинка „Виножито“ е отворена сензорна соба
Post

Во новата градинка „Виножито“ е отворена сензорна соба

Градоначалникот Костадин Костадинов заедно со амбасадорот на Народна Република Кина во Република Северна Македонија, Џанг Ѕуо и министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска,...