Доделени наградите на авторите на најдобрите карикатури и афоризми на тема „Карневал“

Во рамките на карневалските празнувања, синоќа, во центарот за култура „Антон Панов“ беа доделени наградите на авторите на најдобрите карикатури и афоризми по распишаниот конкурс на тема „Карневал“. Пред присутните, меѓу кои и градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, беа прочитани дел од афоризмите, а беше отворена и изложбата на карикатури.Годинашната карневалска програма продолжува вечерва во 19,30 часот во центарот за култура „Антон Панов“ со доделувањето на наградите од интернационалната карневалска вечер и  тримерската карневалска забава.