Градоначалникот Јаневски положи цвеќе пред споменикот на загинатите бранители

Градоначалникот на општина Струмица Коста Јаневски, денеска, положи свежо цвеќе пред споменикот на загинатите бранители, а по повод 17-годишнината од загинувањето на Атанас Јанев учесник во воениот конфликт во Република Македонија во 2001 година. Цвеќе положија и членови на семејството Јаневи, претставници на СВР Струмица, Општинскиот одбор на Сојузот на борците, јавни институции организации, а за ликот и делото на Јанев зборуваше Танчо Пројковски, началник на Секторот за внатрешни работи во Струмица.