Јаневски: Спортот е исклучително важна гранка во секое општество па кон него треба да се однесуваме одговорно и професионално

Во домот на АРМ, денеска, се одржа олимписка обука за напреден спортски менаџмент и спортската администрација на Олимписките спортски организации во општина Струмица. Обуката ја водеа Даниел Димевски, советник за спорт на претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев и Сашо Поповски, генерален секретар на Македонскиот олимписки комитет. Присутните спортисти и спортски работници ги поздрави градоначалникот, Коста Јаневски.