Наесен ќе се гради новата градинка во кругот на поранешната касарна

Во блок 36 во кругот на поранешната касарна ќе се гради нова детска градинка. Со тоа општина Струмица обезбедува современи услови за згрижување на децата од предучилишна возраст. Тимот на општина Струмица кој што работеше на овој проект за чија реализација е обезбеден грант од Министерството за труд и социјална политика, денеска, одржа прес конференција на која што информираше за активностите кои што ги спроведува Општината во делот на детската заштита. Никола Годев,