Во Струмица се одржува „Агро саем 2019“

Денеска и утре, на градскиот плоштад се одржува првиот „Агро саем 2019“ во Струмица на кој учествуваат земјоделски производители и производители на земјоделска механизација. Во своето поздравно обраќање, градоначалникот Коста Јаневски рече дека саемот е манифестација која без сомнение ја заслужуваат земјоделските производители, но и сите оние кои на директен или индиректен начин егзистираат од аграрот.