Советот на општина Струмица денеска ја одржа 38-та седница

На 38-та седница на Советот на општина Струмица која што се одржа денеска беа усвоени повеќе предлог одлуки, решенија и извештаи.

Уште пред усвојувањето на дневниот ред, советничката група на коалицијата „За подобра Македонија“ја напушти седницата, откако не доби поддршка за одложување на истата. Претседателот на Советот, Јосиф Христов, рече дека и покрај тоа седницата се одржа по планираниот дневен ред од 31 точка.