Парталов:Напуштањето на седницата од советниците на ВМРО ДПМНЕ е неиздржан потег

На напуштањето на седницата на Советот на општина Струмица од страна на советничката група на коалицијата „За подобра Македонија“, реагираше секретарот на општината, Кирил Парталов.

Интегрален текст од реакцијата:  Денешното напуштање на седницата на Советот на општина Струмица на советниците од ВМРО ДПМНЕ го сметаме за неиздржан и непромислен потег кој е во функција на замајување на струмичката и македонската јавност. Да, точно е дека градоначалникот не присуствуваше на денешната седница и на некои други седници пред тоа. Тоа не е тајна, како што не е тајна дека тој како претседател на опозицијата води исклучителна тешка битка во крајно сложена политичка состојба во која се наоѓа Република Македонија. Мора сите да разберат дека интересите на Македонија и нејзините граѓани се од примарно значење во овој тежок момент. А за тоа како се трошат буџетските пари во општина Струмица им е совршено јасно и на граѓаните но и на советниците од ВМРО ДПМНЕ, бидејќи општина Струмица беше и останува најтранспарентна општина во Република Македонија. На советниците од опозициската ВМРО ДПМНЕ само им порачувам да направат разлика, каква беше општина Струмица во 2005 година, а каква е денес, и тоа без ниту еден денар задолжување.