Струмица го одбележува Денот на заштитниците – Свети Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици

Општина Струмица денеска го одбележува Денот на заштитниците, Свети Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици. Во утринските часови во истоимената црква се одржа Света Божествена литургија на која што присуствуваа претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, градоначалникот Коста Јаневски, пратеници во Собранието на Република Македонија, членови на Советот на општина Струмица и голем број граѓани.