Почитувани граѓани, бидете дел од свеченостите и манифестациите по повод Денот на заштитници СВ. ПЕТНАЕСЕТ ТИВЕРИОПОЛСКИ СВЕШТЕНОМАЧЕНИЦИ

П Р О Г Р А М A

08,09 и 10.12.2017 година

20:00 часот: Претстава„ИДИОТ“-Достоевски

Режисер Горан Тренчевски

Место НУЦК:„Антон Панов“ Струмица

 

09.12.2017 година (сабота)

18,00 часот: Меѓународен турнир во одбојка за ветерани

Место: Спортска сала Партизан

Носител: ОК „Ветерани“ Струмица

10.12.2017 година ( недела)

11:00 часот: Промоција на книгата„95 години ФК Беласица“ од Иван Станоевски.

Место:Космополит-Градски парк-Струмица

19:00 часот: Постхумна изложба на Стојан Пачоов

Место НУЦК:„Антон Панов“ Струмица

.11.12.2017 година ( понеделник)

09:00 часот: Света Божествена литургија во чест на Св.ПетнаесетТивериополски Свештеномаченици

10:00 часот: – Доделување награди за литературни состави посветени на градот

Место: ЛУБ „Б.Ј. Мучето“ Струмица

Носител: Општина Струмица

10:00 часот: Турнир во кошарка за основните

училишта

Место: Спортска сала при ООУ „Видое

Подгорец“ Струмица

Носител: Општински сојуз на училишен спорт

11:00 часот: – Турнир во кошарка за средни училишта

Место: Спортска сала при ОСУ „Никола Карев“

Носител: Општински сојуз на училишен спорт

12:00 часот – Свечена седница на Советот на

општина Струмица

Место: НУЦК „Антон Панов“ – Струмица

Носител:Совет на општина Струмица

19:00 часот:Промоција на книга со фотографии„МОНОС“ и изложба од Александар Дончев.

Место:Музеј на град Струмица

20:00 часот:Заеднички годишен концерт на Распеани струмичани и ансамблот „Тримери“.

Место: НУЦК „Антон Панов“ – Струмица